Automatisering.

Het is het grootste vraagstuk binnen de logistiek: automatisering en innovatie. Niemand wilt achter lopen op de concurrent. Er is gebrek aan arbeidskracht en de marges zijn flink dunner dan de jaren hiervoor. Dit zijn allemaal overwegingen om de volgende stap te zetten in de automatisering. In onze ervaring leidt innovatie tot kostenreductie, performance verbetering en een verhoogde productiviteit. Logistiek & Advies biedt begeleiding in het kiezen van de juiste innovatie en de juiste automatisering.

Orderpicken.

Het meest onderschatte onderdeel van het magazijn is de hoeveelheid handelingen die personeel uitvoert om artikelen in en uit het warehouse te krijgen. Met een goed afgestemd pickproces zet je personeel efficiënter in. Grote winst is te behalen in de looproutes. Een goede route inrichting met systematisch opgezette opslaglocaties beïnvloedt zowel afstand als tijd tussen handelingen. De klanttevredenheid gaat omhoog, doordat de consolidatie van verzamelde orders minder pickfouten oplevert. Verder zorgt het automatiseren van een orderpickproces voor meer veiligheid in het warehouse en tot meer tevredenheid bij het personeel.

Robotiseren.

De opmars van robotisering, daar kan een magazijn niet langer omheen. In de afgelopen jaren zijn omzetvolumes significant vergroot, door oprukkende verkoopkanalen als e-commerce en marketplaces, naast een grotere wholesale afzetmarkt. Steeds meer technische processen zijn daardoor geautomatiseerd. Er speelt echter nog iets anders mee: personeelstekort. Eigenlijk is een magazijn niet maximaal benut zonder “Goods-to-Person Picking”-oplossing. Dit is toepasbaar voor zowel opslagcapaciteit als het orderpickproces. Wij hebben het dan bijvoorbeeld over de inrichting van Autonomous Vehicles of Automated Storage and Retrievel systems. De impact hiervan is enorm en de kostenafweging is compleet verandert: grond en materialen zijn erg duur en automatisering helpt om meer uit de huidige ruimte te halen.

Onze services

Neem contact op

wij staan klaar voor al uw vragen

 

 

Neem contact op

Processen automatiseren.

De meest impactvolle verandering die we bij Logistiek & Advies kunnen maken draait om inzicht. Vaak zie je door de dagelijkse gang van zaken geen directe optimalisaties meer, of zijn de verbeteringen niet voor de hand liggend. Bepaal hiervoor KPIs, creëer dashboards om deze te monitoren. Uit de inzichten hiervan kunnen wij direct aangeven waar de meeste winst zit. Bestaande klanten hebben met die inzichten het labelen of inpakken geautomatiseerd, maar ook vrachtwagens automatisch beladen hoort hierbij. Hiermee verbeter je direct picktijden, verminder je fouten en kun je sturen op positief resultaat.

ICT & Logistiek.

Het magazijn draait op inzicht. Maar hoe kun je dit inzicht doorvertalen naar andere delen van de organisatie? Hiervoor is het van belang om naar dezelfde cijfers, in dezelfde systemen te kijken. Het koppelen van een warehouse management systeem (WMS) aan het ERP is hierbij veelal de eerste stap. Daardoor is klantdata in beide systemen bekend, kun je aangeven of een bepaalde order onderweg is en is het gemakkelijk om de juiste voorraadstand bij te houden. Zonder een goed WMS is het erg lastig om de capaciteit te monitoren en de performance van de processen te bewaken. Logistiek & Advies helpt bij de keuze en inrichting van het WMS. Zo is er altijd inzicht.