Verhoog de leverbetrouwbaarheid.

Klanten verwachten steeds meer – de juiste order, binnen de kortste keren bezorgd, op flexibele tijden. Om dit te kunnen leveren moet vanaf de warehouse manager tot de e-commerce manager dezelfde standaard worden neergezet. Zo maakt logistiek de belofte van e-commerce waar, en krijgen de managers duidelijkheid over wat wel en niet mogelijk is. Logistiek & Advies brengt een onafhankelijk advies- of implementatieplan gericht op jouw logistiek. Zo kan jouw hele organisatie leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid in een adem noemen.

First-time-right.

Veel e-commerce ondernemers staan niet stil bij het principe first-time-right, echter is het juist voor e-commerce ondernemingen ontzettend van belang. First-time-right betekent letterlijk: hoeveel orders komen direct met de juiste producten, in de juiste tijdsspanne aan bij de klant. Supply chain performance is van belang in traditionele verkoop, maar in e-commerce nog veel belangrijker, mede door de hoeveelheid orders en verkoopkanalen.

Voordelen van snelle en goedkope levering.

Supply chain performance heeft impact op de traffic die naar de eigen site komt, de conversie op de site en het gemak waarmee men op externe platforms het koop blok wint. Voor dat laatste heb je te maken met de mechanismen van grote marketplaces, als bijvoorbeeld Amazon en Bol.com. Deze rekenen hun verkooppartners af op een aantal kwaliteitscriteria, waarvan leverbetrouwbaarheid en -snelheid een van de belangrijkste indicatoren is van succes. Wil je meer omzet moet je snel kunnen leveren tegen de laagste bezorgkosten.

Onze services

Neem contact op

Klaar om je logistieke strategie te verbeteren? Neem dan contact met ons op!

 

 

Neem contact op

Het proces stroomlijnen.

Naast deze performance metrics drijft de ecommerce markt voornamelijk op volume. Dit staat gelijk aan kleinere orders, die in verhouding duurder zijn om te leveren, niet in de laatste plaats door het pickproces. Dit benadrukt het belang van een gestroomlijnd proces.

Bij Logistiek & Advies lichten wij het proces door, van de logistieke stromen tot de last mile levering en de retouren. Het resultaat? Direct handvatten om kosten te drukken, een nieuw systeem te implementeren of inzicht in de juiste KPIs zodat het team weet waar het op moet letten. Benieuwd wat we bij jullie in het magazijn kunnen doen? Boek een vrijblijvend gesprek.